Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
A csikk
Ebben a cikkben most kivételesen nem egy milliárdos ügyről szeretnék szót ejteni, csupán egy cigaretta csikkjéről. Az ügyek kalibere más, a mondanivalójuk azonos!
Bővebben...
 
Az Ereco adott szava
Mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy mi minősül hazugságnak. Mindenesetre abban egyetérthetünk, hogy meglehetősen szubjektív dologról van szó… így a kedves olvasóra bízom, hogy eldöntse, vajon a következő történet egy hazugságról szól-e!
Bővebben...
 
A tárgyalás
Írta: Lengyel Gergely


„Van fogalmad róla, mennyire rettegnek a zsarnokok az elnyomottaktól? Mind tisztában vannak vele, hogy előbb-utóbb lesz egy az áldozataik között, aki feláll és visszavág.”
Joanne Kathleen Rowling

Bővebben...
 
Valódi tiszta vizet a pohárba!
Attól tartok, nem az utolsó rész
Írta: Lengyel GergelyNagyon örülök annak, hogy az utóbbi időben egyre jobban próbálnak figyelni az emberek az egészségükre! Sajnos azonban azt kell tapasztalnom, hogy olyanok is hirdetik az elméleteiket, akik nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a témában! Persze sok esetben a saját hasznuk növelése sarkallja őket a nem megfelelő minőségű információk terjesztésére, sok esetben ők maguk is csak a félretájékoztatás áldozatai. Nekem nem tisztem eldönteni, hogy ki melyik táborhoz tartozik, én csak segíteni szeretnék a hiteles információra éheseknek!
Bővebben...
 
Elektromos nyűvek
villanyszamlakA hétköznapok apró örömei közé tartozik az ELMÜ számla megérkezése. A játékra nyitott elme a számlának álcázott logikai feladványt kézbe véve azonnal a megoldást, a magyarázatot és az értelmet keresi. Hamar fel kell adnia azonban.

Ennél áttekinthetetlenebb, érthetetlenebb dolog, mint az ELMÜ számla talán nem is létezne, ha a gázszámla nem lenne.

Vajon miért kell olyan formában elkészíteni a számlát, hogy egy egyszerű földi halandó azon ne tudjon eligazodni? De valószínűleg azért a sok okos magyar között akadt néhány, aki megértette a számlastruktúrát, az ő leigázásukra hozta létre az ELMÜ a második veretéses fokozatot, az eltérő típusú számlákat, abból is szám szerint legalább kilencet.

Ez a kilenc számla saját gyűjtés, egy éven belül ennyi féle különböző jogcímen jelentkezik az ELMÜ azért a kis pénzért.

Ha összeadnánk, hány órát töltünk el egy évben az ilyen szándékos vagy pusztán hagyomány alapú, túlburjánzó adminisztrációs logikai feladat megoldásával, biztos nagyon durva eredményt kapnánk. De inkább össze se adjuk. A második-harmadik megoldhatatlan számlafeladvány után már automatikusan nem foglalkozunk vele. Kikeressük a vastag betűs számot az oszlopsor alján – ha egyáltalán – és megyünk a postára befizetni az előnyomtatott és ez által vitathatatlan összeget tartalmazó csekket.

"Az ember életében az idő egy perc csupán, mivel az élet szakadatlan áramlás, az érzékelés villám az ég alján, a test a nyüvek tápláléka, a lélek örvény kavargása, a sors fenyegető, a hír csalóka.

Ami a testünk, az egyszóval a víz sodrásához hasonlatos, ami a lelkünk, az akár az álom meg a pára." – írta Marcus Aurélius valamikor az időszámítás szerint 160-170 környékén.

Ez az az üzenetet, amit az ELMÜ-isták nem értenek meg.


RN
 
Csak hogy tudjuk, honnan fúj a szél
Légnyomástérkép

 
Dabas lenyomta Amerikát
Dabas lenyomta Amerikát

Még hogy a lehetőségek hazája Amerika!
A pitvarba sincsenek Dabashoz képest. Igaz, hogy most tele van vele minden, hogy fekete elnököt választottak, és az új elnök is megjegyezte, hogy „Amerika az a föld, ahol bármi megtörténhet”, mégsem fogják utolérni Dabas sosem. Annak ugyanis matematikailag már ki sem fejezhető a valószínűsége.

Dabas ugyanis a lottónyertesek városa lett! Azon belül is van egy kis utcánk, ahová két lottó főnyeremény is került. Mindkettő igen tisztességes, több százmilliós összeg. Nem csodálkoznék rajta, ha most hirtelen minden lottójátékos ebben az utcában keresne magának házat.
Lottót venni és Dabason lakni – kész főnyeremény!

RN
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL