Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Video

Ilyen egy fémhulladék-feldolgozó (rövid video)

http://www.youtube.com/watch?v=ECgbBDRtHR8

Ahol hulladékkal dolgoznak, ott nem szabad steril körülményeket várni. De ennyire nem?

 
Vas↔tüdő

Megkezdte áldásos tevékenységét az ERECO Dabason, kifizették az első pénzeket: a kézilabda csapat 6 millió forintot kapott. A dabasi csapatok erecós mezben küzdenek, a sportcsarnokban körben kifügesztett nagy méretű reklámok között a közönség a csapattal együtt szurkol az ERECO-nak is, meg a felfoghatatlan mennyiségű, különleges, esetenként sugárzó fémhulladéknak.

Molino

 

Tömegbázist építenek a szurkolókból (Szandhofer János alpolgármester a beruházás egyik fő támogatója, a kézilabda csapat vezetője)

 

Különös azonban, hogy a helyi népszavazás óta hivatalosan semmi nem történt. Akkor a polgármester úr azt a tájékoztatást adta, hogy a cég elkészít egy vizsgálati dokumentációt, amit augusztusban a dabasiak rendelkezésére bocsátanak, lássa meg mindenki, pontosan mi is telepszik ide, akkor még mindig kiderülhet, hogy vagy van hatása az egészségre,
Bővebben...
 
A hulladékbiznisz

Írta: Lengyel Gergely

Találóan nevezte dabasi szereplései során másodnyersanyagnak a hulladékok egy részét az Ereco alkalmazottja. Hiszen szemetünk valakinek értékes nyersanyag, valakinek hasznot termel, de vajon mi is jól járunk közben?

Bővebben...
 
Félretájékozató

Rövid beszámoló egy tájékoztató… elejéről

(utána kidobtak...)Az ERECO-ról szóló július 6-i népszavazás előtti utolsó, az Önkormányzat épületében július 3-án megtartott tájékoztatón Polgármester úr azt ígérte a választóknak, hogy erős civil kontroll fogja szavatolni a cég megnyugtató működését. Sőt, engem személy szerint ki is emelt, hogy helyem van az ellenőrzésben és bárki másnak, akit érdekel, hogy mi folyik a kerítéseken belül.


Ezek után nemrég tudomásomra jutott, hogy augusztus 28-án reggel 8 órakor a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatást tart a dabasi hulladéklerakót üzemeltető Remondis Kft és a szennyvíztisztító telepet működtető DAKÖV Kft. Mint kiderült, mindez a Lokálpatrióta képviselők által feltett kérdések megválaszolására jött létre.


Mivel a hulladéklerakó utcájában lakom, így közvetlenül érint a tevékenysége. Polgármester úr népszavazás előtti kijelentésén felbuzdulva, ellátogattam az összejövetelre.
Bővebben...
 
Rácz Nándor: Hat éves a Lokálpatrióta Egyesület
2002 augusztusa óta sok minden történt Dabason. Hogyan hatottunk mi ezekre a dolgokra, és hogyan hatottak ezek a dolgok ránk? Az élet nem csak siker, az elmúlt 6 év sok szomorúságot, bánatot és csalódást okozott – lokálpatrióta értelemben is. Mi lett volna, ha…? – szoktuk néha elképzelni. Mi lett volna, ha nincsenek a Patrióták, nincs Egyesület, és nincsenek önkormányzati képviselőink. Valahogy így néz ki a lista:
Bővebben...
 
FIDESZ kontra DAFI
A nép hangját nehéz félreérteni, de a DAFI-nak ezúttal sikerült. 
Bővebben...
 
Eredmény
A szavazók többsége elutasította a fémhulladék-feldolgozót

Összesen 2460 választópolgár adott le érvényes szavazatot, ami a választójoggal rendelkező dabasi polgárok összességének 18%-a.A választás érvényességéhez el kellett volna érni az 50%-ot.

A leadott szavazatok közül 1184 igen és 1276 nem szavazat volt:a beruházást a többség elutasította.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL