Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Tisztelt Dabasiak!
A 2008. július 6-ára kiírt helyi népszavazással kapcsolatosan sajnos nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre.
Kérjük, ha Önnek vannak információi, ossza meg velünk. Ha kérdései vannak, legjobb tudásunk szerint válaszolunk.
Amennyiben egyetért az Egyesületünk által a fémhulladék-lerakó kapcsán folytatott tevékenységgel, kérjük támogatásával, közreműködésével, az általunk közölt információk továbbításával segítse a veszélyes üzem elleni harcot. Jelentkezését várjuk az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.
 
Szemét egy ügy

(Ahogy a dolgok állnak 2008. június 20-án.)

Kezdjük a legelején: Ez a probléma számunkra az április 28-i testületi ülésen vált ismertté, ott volt először napirenden. Mivel előtte már pletykákból hallottuk, hogy nagymennyiségű fémhulladékot akarna valaki Dabason az ERECO ledarálni, kíváncsian vártuk, hogy a napirendi pont tárgyalása során a polgármester úr milyen tájékoztatást ad.
A idekattintva megtekintheti bárki a testületi ülés videofelvételét, a polgármester úr úgy akarta megszavaztatni ezt a veszélyes üzemet, hogy egyetlen szóval sem utalt az egész beruházásra, pedig akkor már több mint egy éve ismert volt az ERECO letelepedési szándéka.
Bővebben...
 
A mérleg másik oldala
Miért teszi ki Kőszegi Zoltán polgármester az évi 517 000 tonnás kapacitású fémhulladék-feldolgozó és veszélyeshulladék-kezelő üzem dabasi letelepítésével a rövid és hosszú távon egyaránt ismeretlen egészségügyi hatásoknak a dabasi felnőtteket és gyerekeket, anélkül, hogy tájékoztatná őket pontosan mire készül?


Szerintem ezért:

Bővebben...
 
Az ERECO levele
Levél az Ereco Hulladékfeldolgozó Rt. gazdasági igazgatójától


A tervezett fémhulladék-feldogozó és veszélyeshulladék-kezelő üzem kapcsán írott cikkek kapcsán levelet kaptunk az ERECO-tól.

Bővebben...
 
Közlemény

Az ERECO Zrt. nagy kapacitású fémhulladék-feldolgozó és veszélyeshulladék-kezelő üzem (autóroncs daráló) létesítését tervezi Dabas közigazgatási területén belül.
A polgármester érdemi információk ismerete és a lakosság tájékoztatása nélkül kívánta lehetővé tenni a beruházást, azonban a képviselő-testület a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület képviselő csoportjának nyomására a döntést elhalasztotta.

Bővebben...
 
Miről hallgat a dabasi polgármester?

2008. április 28-án olyan anyagot terjesztett a polgármester a képviselő-testület elé, aminek elfogadása egy óriás léptékű, bizonytalan következményekkel járó üzem létrehozását tette volna lehetővé, és visszafordíthatatlan változást okozott volna Dabas életében.

A polgármester a beruházóval és annak képviselőivel több alkalommal személyes egyeztetésen vett részt, a dafis képviselők még egy hasonló üzemet is meglátogattak, így nem csak a polgármesternek, de a dafis képviselőknek, esetleg a DAFI közeli vállalkozóknak minden információ rendelkezésre állt, állhatott az üzemmel kapcsolatosan.

DE A POLGÁRMESTER EGYETLEN SZÓT SEM SZÓLT!

Bővebben...
 
Összenőtt, ami összetartozott
Az titokzatos offshore cég címére költözött a Dabas Castrum Kft.

2003-ban, azaz öt éve írtunk először a SPAR néven elhíresült, városfejlesztésnek álcázott ingatlan fejlesztésről. Micsoda egy cirkusz volt, a kézzelfogható, legnyilvánvalóbb dolgokat is nekünk kellett az önkormányzat helyett bizonygatnunk, az információkat az újságunkban a dabasiak számára közzétennünk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL