Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Végrehajtás a fideszes honatya ellen

"A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület egyik volt önkormányzati képviselője végrehajtást kezdeményezett Dabas fideszes polgármestere ellen, aki lassan egy éve nem hajtja végre a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét. Kőszegi Zoltán városvezető egy 2008-as testületi ülésen hazugnak nevezte a lokálpatrióta Rácz Nándort, és ezzel a bírósági verdikt szerint megsértette a városatya becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait. Kőszegi "elfeledkezett" a bocsánatkérésről." nol.hu

Bővebben...
 
A Kisgyerek Alapítvány Tájház októberben induló foglalkozásai
  • Kézműves műhely gyerekeknek

péntek: 14.00-15.30 óráig
(agyagozás, díszítés, nemezelés, kosárfonás,népi étel készítés, ünnepi készülődések)

  • Kosárfonó műhely felnőtteknek

szerda: 17.00-19.00 óráig

  • Fazekas műhely felnőtteknek

szombat: 10.00-12.00 óráig

Elérhetőségek

 
Kulturális Örökségnapok Hétvégéje a dabasi Tájházban
Szeretettel várunk minden érdeklődőt

szeptember 17-én és 18-án, 10 órától 16 óráig

Programjaink:

  • Az eredeti állapotába visszaállított, közel 200 éves kúria épület bemutatása
  • néprajzi gyűjteményünk megtekintése
  • a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mesterség bemutató
    (kosárfonás, korongozás, nemezelés, fafaragás, ólomkatona festés, stb.)
  • kiállítás az egyesület munkáiból
  • népi játszóház

Mindkét napon 11 órai indulással műemléki séta, vezetéssel, a Radimetzky, a volt Református parókia, a Halász Olivér kúriák és a Református templom érintésével.

Szombaton délután 14 órai indulással lovas kocsis túra, a Halász Bálint, az Úri kaszinó, a Halász Móricz és a Bereczky kúriák érintésével.

A programok mindkét napon ingyenesek.

www.tajhaz.eu

 
A Dabasi Futónap 8 éves
Hét évvel ezelőtt a „non-profit szervezetek működése” című tantárgyam által „inspirálva” (kényszerítve?) töltöttem gyakorlati időszakot egy civil szervezetnél, a Dabasi Lokálpatrióta Egyesületnél.

A szervezet vezetőivel való első beszélgetésünk alkalmával közöltem, hogy nem tudok kávét főzni, és nem is akarok. Jelezve ezzel, hogy vagy adnak normális feladatokat, vagy máshol is el tudom tölteni az időmet. Mondták, hogy ne aggódjak, leginkább teát isznak.

Abban a félévben a szerdáim nagy részét az egyesület irodájában töltöttem. Egy ilyen reggel vártam az aktuális feladatok kiosztását a Főnöktől. Hosszas, patetikus előadásba kezdett aznapi munkám fontosságáról. Negyed óra is eltelt mire kinyögte: Futónapot kell szervezni.

Bővebben...
 
Dabason is megjelentek az árvízi homokzsákok

dabasiarvizSáriban az 5-ös főút alatt átfolyó patak vízszintje az elmúlt napoban olyan mértékben megemelkedett, hogy néhány lakóházat közvetlenül fenyegetett. A vízszint emelkedés oka állítólag a patak vízgyűjtő területén elvégzett beavatkozás és a korábbi nagy mennyiségű csapadék együttes hatása. A víz kitörését homokzsákok lerakásával sikerült megelőzni.

 
Hetedszerre futottunk együtt – 7. Dabasi Futónap
Május utolsó vasárnapján végre nem esett az eső. A kora reggeli készülődés gyönyörű tavaszi időben zajlott, minden adott volt egy kiváló sportprogramhoz. Egyre többen voltunk a dabasi Diego Sportcsarnok előtt, lassan megérkeztek az iskolák csapatai, zajlott a regisztráció és igencsak fogyott az - idén is ingyenes - póló. Reggel kilenckor már szinte az egész tér a sötétzöld futónapos pólóban pompázott. A támogatók sátránál tömött sorokban álltak a Her-Csi Kft. BOCSI csirkéjét kóstolók. A fő támogató sokféle finom falattal állt az érdeklődők rendelkezésére, magam is kipróbáltam az állatjóléti szempontok maximális figyelembe vételével nevelt csirkéből készült termékeket.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL