Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Ünnepeink

Érdektelenség a városi rendezvényeken

Az elmúlt évekhez képest is megrendítően kevesen vettek részt az 1848-as márciusi események évfordulójára rendezett városi megemlékezésen. A Szent István téren megjelent "tömeg" nagyjából száz-százhúsz érdeklődő, melynek nagy részét a műsor szervezői, a fellépők és a megjelent külföldi delegációk képviselői adták, látható a mellékelt képen.

marcius15.jpg

A felvétel a városházán elhelyezett web kamera képét mutatja az ünnepségről 2008. március 15-én délelőtt 10:21:48-kor.

 

Sajnálatos, hogy a dabasiak nem érzik magukénak a városi ünnepeket, és az elmúlt években egyre nagyobb számban maradnak távol minden városi rendezvénytől. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy mi az oka a távolmaradásnak.

Az állami rendezvényeken való részvétel nem lehet, hiszen divattá vált az állami rendezvények zárt körű megtartása (lásd: Kossuth tér), vagy a résztvevők szigorú ellenőrzése (lásd: Nemzeti Múzeum.) Tanúi lehetünk annak, mennyi kárt okoz, ha az ünnepeink politikai hangsúlyt kapnak.

Ahogy egy idős ismerősöm megjegyezte: „… jóérzésű ember nem megy az utcára semmilyen állami ünnepen...” Én azért reménykedem, ez is inkább egyfajta demonstráció: a távolmaradás egyfajta jelzés, tiltakozás, ellenállás.

Hogy ki miért nem vesz részt, és ki hogyan ünnepli MÁSKÉPPEN nemzeti ünnepeinket? Ezekre a kérdésekre azok tudnak választ adni, akik otthon maradtak. Remélem akad köztük olyan, aki megosztja velünk a gondolatait. Várjuk véleményeiteket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.


Rácz Judit