Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Eredmény
A szavazók többsége elutasította a fémhulladék-feldolgozót

Összesen 2460 választópolgár adott le érvényes szavazatot, ami a választójoggal rendelkező dabasi polgárok összességének 18%-a.A választás érvényességéhez el kellett volna érni az 50%-ot.

A leadott szavazatok közül 1184 igen és 1276 nem szavazat volt:a beruházást a többség elutasította.

A polgármester a dabasi lakosságot úgy tájékoztatta a DABASI ÚJSÁG júniusi számában, hogy (idézem) „ a különleges besorolású rész végleges hasznosíthatóságát a DAFI-s és KDNP-s képviselők kezdeményezése és döntése alapján egy helyi népszavazással kell ratifikálni”.
A „ratifikál” szó az értelmező szótár szerint azt jelenti: jóváhagy, megerősít, törvénybe iktat.
Az érvénytelen népszavazás és a nem szavazatok többség egyértelműen azt támasztják alá, hogy a választók nem ratifikálták, nem hagyták jóvá a beruházást.

A Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselői ezért azzal a javaslattal fordulnak a polgármesterhez, hogy a népszavazás eredményének ismeretében a polgármester úr hívja össze a képviselő-testületi ülést és a képviselő-testület a már elfogadott határozatcsomagot változtassa meg, és vegye ki belőle a fémhulladék-feldolgozó területére vonatkozó elemeket. Erre vonatkozóan adott a képviselő-testület törvényes lehetősége, hiszen abban az esetben is pontosan ugyanennek kellene megtörténni, ha a beruházást elutasító szavazatok száma az érvényes népszavazáson lett volna magasabb. Abban az esetben sem kell a teljes település szerkezeti tervet és Helyi Építési Szabályzatot visszavonni, elegendő csak ezt a részt kivenni a határozatcsomagból.

Köszönjük mindazoknak a támogatását, akik az Egyesületünk álláspontját képviselték, és ezúton biztosítunk mindenkit, hogy cserébe továbbra is ugyan ilyen körültekintéssel és lendülettel képviseljük az Önök érdekeit úgy ebben az ügyben, mint a többi dabasi közügyben.

Sikariné Cserkész Erzsébet
Dr. Ács Ferenc
Rácz Nándor