Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
FIDESZ kontra DAFI
A nép hangját nehéz félreérteni, de a DAFI-nak ezúttal sikerült. 

Aki hallgatta Kósa Lajosnak, a FIDESZ országos jelentőségű politikusának a 2008. március 15-i beszédét, emlékezhet azokra a mondatokra, amelyek a dabasi népszavazást követő helyzethez meglehetősen hasonló helyzetet festettek le.
Kósa Lajos a demokrácia születésnapjaként aposztrofálta a napot, amikor az akkori hatalom szembenézett a népakarattal. Az ülésező kormányzótanács először azzal kezdte, hogy “jó, jó, hogy itt eljöttek húszezren, na de hol van a másik 12 millió egyszázezer. Azok nem jöttek el, hogy azt mondják, hogy szabadságot Táncsics Mihálynak. Minden bizonnyal azért, mert azt akarják, hogy Táncsics Mihály maradjon börtönben.”

A dabasiak is így jártak: jó, jó, hogy a nem szavazatok voltak többségben, de mit mondtak volna azok, akik nem mentek el szavazni – értékelte az eredményt a polgármester – mégis megcsináljuk a hulladék-feldolgozót.

“De aztán hogy, hogy nem a kormányzótanács, a helytartótanács végül is elfogadta a 12 pontot. Elküldték Pozsonyba, és Táncsics Mihályt kiengedték a börtönéből. Mert a helytartótanács, az akkori legfontosabb Magyarországon tartózkodó szervezet úgy látszik, hogy mégis nagyobb érzékkel rendelkezett a demokráciához, és nem értette félre azt, amit a pestiek egyszerűen és világosan megfogalmaztak.”

Nem úgy a mi polgármesterünk, aki úgy látszik félre akarja érteni, amit a dabasiak egyszerűen és világosan megfogalmaztak.

RN