Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Félretájékozató

Rövid beszámoló egy tájékoztató… elejéről

(utána kidobtak...)Az ERECO-ról szóló július 6-i népszavazás előtti utolsó, az Önkormányzat épületében július 3-án megtartott tájékoztatón Polgármester úr azt ígérte a választóknak, hogy erős civil kontroll fogja szavatolni a cég megnyugtató működését. Sőt, engem személy szerint ki is emelt, hogy helyem van az ellenőrzésben és bárki másnak, akit érdekel, hogy mi folyik a kerítéseken belül.


Ezek után nemrég tudomásomra jutott, hogy augusztus 28-án reggel 8 órakor a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatást tart a dabasi hulladéklerakót üzemeltető Remondis Kft és a szennyvíztisztító telepet működtető DAKÖV Kft. Mint kiderült, mindez a Lokálpatrióta képviselők által feltett kérdések megválaszolására jött létre.


Mivel a hulladéklerakó utcájában lakom, így közvetlenül érint a tevékenysége. Polgármester úr népszavazás előtti kijelentésén felbuzdulva, ellátogattam az összejövetelre. Az ajtóra nem volt kiakasztva a „zárt ülés” tábla és meg sem állított senki, amikor beléptem a szobába. Köszöntöttük egymást néhány képviselővel, nyugodtan helyet foglaltam, majd elkezdődött az előadás. Polgármester úr 5-10 perc késéssel érkezett a helyszínre, majd kicsivel később más képviselőtársa is követte. Ez egy kis fennakadást okozott egymás székeinek elfoglalása miatt, amin jót derültünk.


A tájékoztató első, nagyjából 20 perces blokkjának végén, az előadó részéről elhangzott, hogy van-e kérdés. Bennem számtalan felmerült, így miután meggyőződtem, hogy egyik képviselő sem kíván élni a lehetőséggel, és nem tartanék fel senkit, feltettem a kezem. Szót kaptam, és belekezdtem a rövid kérdésem feltételébe. Ám mondatom 4-5. szavánál Polgármester úr ingerülten rám förmedt, hogy engem ugyan ki hívott ide? Rövid szóváltás következett, majd végül rákérdeztem, hogy egy dabasi lakos nem tehet-e fel kérdéseket arról, hogy mi zajlik az utcájában és erre a tömör válasz az volt, hogy nem. Így hát el kellett hagynom a NEM ZÁRT tájékoztató helyszínét. Megjegyzem, ha bólogató Jánost játszottam volna, és nem hívom fel magamra a figyelmet, akkor senkinek nem fáj a jelenlétem.


Világossá vált, hogy Polgármester úr választási ígéretével ellentétben (szerinte) még sincs helye a civil kontrollnak a Dabason működő környezetvédelmi szempontból kiemelten kezelendő cégek tevékenysége körül.


Előző cikkünkben tévedtünk… már kérdezni sem szabad! Azért ígérem, hogy én továbbra is megteszem!


Lengyel Gergely