Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Vas↔tüdő

Megkezdte áldásos tevékenységét az ERECO Dabason, kifizették az első pénzeket: a kézilabda csapat 6 millió forintot kapott. A dabasi csapatok erecós mezben küzdenek, a sportcsarnokban körben kifügesztett nagy méretű reklámok között a közönség a csapattal együtt szurkol az ERECO-nak is, meg a felfoghatatlan mennyiségű, különleges, esetenként sugárzó fémhulladéknak.

Molino

 

Tömegbázist építenek a szurkolókból (Szandhofer János alpolgármester a beruházás egyik fő támogatója, a kézilabda csapat vezetője)

 

Különös azonban, hogy a helyi népszavazás óta hivatalosan semmi nem történt. Akkor a polgármester úr azt a tájékoztatást adta, hogy a cég elkészít egy vizsgálati dokumentációt, amit augusztusban a dabasiak rendelkezésére bocsátanak, lássa meg mindenki, pontosan mi is telepszik ide, akkor még mindig kiderülhet, hogy vagy van hatása az egészségre, vagy nincs, és a leírt adatokon érdemben lehet vitatkozni.

Ez nem készült el, október 6-án a testületi ülésen elhangzott, hogy a polgármester már egy hónapja nem beszélt az ERECO vezetőivel.
No, jól van, akkor várjuk meg mi fog történni.
De meddig? Az ERECO még az illetékes hatósághoz sem folyamodott semmilyen kérelemmel, ez a nyilvános adat nyomon követhető a Környezetvédelmi Felügyelet honlapján.
Akkor levonom a következtetést magamnak: hivatalos eljárás nincs folyamatban, dokumentáció nem készült, azt meg nem vitattuk, de néhány milliócskát már így is megér az ERECO-nak, hogy támogassa a helyi sportegyesületeket. Ki dobták volna az ablakon ezt a pénzt, ha mégsem lesz itt beruházás, vagy inkább ennyire biztosak a sikerben? Alappal, az alpolgármester a vezetője a kézilabdacsapatnak, eddig is nyíltan és erősen támogatta a beruházást és támadta az azt ellenzőket.
Testületi képviselőként úgy látom, hogy az ERECO és az Önkormányzat kapcsolatának hű tükörképe ez a pénzosztogatás: mindenki, aki benne van, megkapja, amit akar, a többiek meg - akaratuk ellenére - a tüdejük belsejére tetoválva hordják majd a szponzor logóját.

Rácz Nándor