Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Elektromos nyűvek
villanyszamlakA hétköznapok apró örömei közé tartozik az ELMÜ számla megérkezése. A játékra nyitott elme a számlának álcázott logikai feladványt kézbe véve azonnal a megoldást, a magyarázatot és az értelmet keresi. Hamar fel kell adnia azonban.

Ennél áttekinthetetlenebb, érthetetlenebb dolog, mint az ELMÜ számla talán nem is létezne, ha a gázszámla nem lenne.

Vajon miért kell olyan formában elkészíteni a számlát, hogy egy egyszerű földi halandó azon ne tudjon eligazodni? De valószínűleg azért a sok okos magyar között akadt néhány, aki megértette a számlastruktúrát, az ő leigázásukra hozta létre az ELMÜ a második veretéses fokozatot, az eltérő típusú számlákat, abból is szám szerint legalább kilencet.

Ez a kilenc számla saját gyűjtés, egy éven belül ennyi féle különböző jogcímen jelentkezik az ELMÜ azért a kis pénzért.

Ha összeadnánk, hány órát töltünk el egy évben az ilyen szándékos vagy pusztán hagyomány alapú, túlburjánzó adminisztrációs logikai feladat megoldásával, biztos nagyon durva eredményt kapnánk. De inkább össze se adjuk. A második-harmadik megoldhatatlan számlafeladvány után már automatikusan nem foglalkozunk vele. Kikeressük a vastag betűs számot az oszlopsor alján – ha egyáltalán – és megyünk a postára befizetni az előnyomtatott és ez által vitathatatlan összeget tartalmazó csekket.

"Az ember életében az idő egy perc csupán, mivel az élet szakadatlan áramlás, az érzékelés villám az ég alján, a test a nyüvek tápláléka, a lélek örvény kavargása, a sors fenyegető, a hír csalóka.

Ami a testünk, az egyszóval a víz sodrásához hasonlatos, ami a lelkünk, az akár az álom meg a pára." – írta Marcus Aurélius valamikor az időszámítás szerint 160-170 környékén.

Ez az az üzenetet, amit az ELMÜ-isták nem értenek meg.


RN