Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Kultúra
A dabasi levendulás kúria kincsei
levendula200-150A levendula illata, párlata köztudottan idegnyugtató hatású. Ahol tehát levendulával találkozhatunk e zaklatott időkben, rossz hely már nem lehet.

A dabasi tájház és kézművesműhely kertje telis-tele van ültetve több száz levendulatővel, melyek ugyan majd csak nyár közepén bontanak virágot, de a hímzett vászonzacskókba zárt, szárított virágból és levendulaolajból vásárolhat is, aki a hajdani kisnemesi kúriába látogat. Amelynek másik különlegessége, hogy semmi nincs elzárva a látogató elől, minden kézbe vehető.

Forrás: Népszabadság-Koblencz Zsuzsa
Bővebben...
 
Élő népművészet - Térségi kézművesek eredményei
Szente KrisztinaA Dabas és Térsége Kézműves Egyesület tagjai közül négy kézműves jelentkezett a XV. Élő Népművészet Országos Népművészeti Kiállítás Közép- Magyarországi Tárlatára. A szakmai zsűri által válogatott kézműves munkákat két kiállításon láthatjuk. Először a  XV. – Élő Népművészet – Országos Népművészeti Kiállítás Közép–Magyarországi Tárlatán, melynek  ünnepélyes megnyitója 2010. május 29-én 14 órakor lesz a veresegyházi Szabadidős és Gazdasági Innovációs Centrum kiállítótermében, majd az ősszel nyíló Országos Népművészeti Kiállításon, amikor is a kiválasztott a térségben élő kézműveseink munkái a Néprajzi Múzeumban lesznek láthatóak.
Bővebben...
 
Csontos Flóra fotókiállításának megnyitója
„ Neked két hazát adott végzeted” ( Vajda János: A Gólyához )

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját

2009. szeptember 17.-én 18 órakor

Magyar nyár

Csontos Flóra fotókiállításának megnyitójára

A kiállítást megnyitja: Túri Gábor, Lymph-Netwerk

Bővebben...
 
Kulturális örökségnapok a dabasi Tájházban

Idén szeptember 19-20. szombat-vasárnap kerül sor az Európa szerte népszerű kultúrális örökség napjai hétvégére.
A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk az épületek értékeire, szépségére. Azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen látogatható, esetleg folyamatosan zárva tartanak.

A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során sok száz ilyen épület kapuja nyílik meg a látogató előtt.

Dabason a Kisgyerek Alapítvány Tájház (Szalay-Halász kúria, Lakos doktor utca 27.) Szeretettel várja látogatóit, mesterségbemutatókkal, népi ételekkel, körbevezetéssel, mindkét napon 10-16 óráig.

A  BELÉPÉS DÍJTALAN

Bővebben...
 
Művészeti napok

A Dabas és Térsége Kézműves Egyesület

2009.07.24-25-26-án

szeretettel várja Önt és kedves családját a soroksári Auchan butiksorán!

Vonzó kiállításokkal, bemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket minden korcsoportból 10.00-18.00-ig:
Bővebben...
 
A HATÁROZAT

Megszületett a Környezetvédelmi Felügyelőség első határozata a Dabas határába telepíteni kívánt fémhulladék-feldolgozó és veszélyes hulladék termelő üzemről!

Bővebben...
 
Metelka Ferenc

Egy méltatlanul elfeledett természetkutató gyógyszerész a XIX. századból:

Metelka Ferenc (1814 - 1885)
Dr. Heneráry László


Metelka Ferenc dabasi, akkor még alsódabasi gyógyszerész 1859-ben fedezte fel a később róla elnevezett gyönyörű „Metelka-medvelepkét" és ezzel örökre beirta magát az entomológia (rovartan) tudománytörténetébe.

Bővebben...
 
Lemezajánló: Bobafett

Lemezajánló: Bobafett-Aludnifogtál 2008 Wacuumairs

Írta: Tribe
Réges – régen, egy messzi-messzi galaxisban….
vagy ha csak Nyíregyházán is, de megszületett a vákumfiúk legújabb agymenése, a Bobakrome zenékre Bobafett által prezentált szövegterror, ami már csupán csak a két húzónév összecsengése által is figyelemreméltó, és elemzésre ad okot. Bobakrome-ot remélhetőleg csak keveseknek kell már bemutatnom, mindenesetre a magyar hip-hop okkal megkerülhetetlen figurája, akit egyébként már láthattatok a tavalyi Summerskank bulin is a Lazító Ligetben, Bobafett pedig az egykori G.O.D.  oszlopos tagja, egyben a lemez főhőse is.
Bővebben...
 
Lemezajánló: Szájborg

Lemezajánló: Mikee Mykanic – Szájborg

Írta: Tribe

A téli évszakhoz kapcsolódó korai sötétedés jelenségének kellemes utóhatásával lepett meg minket a január: az angolhonba exportált Kocziha Mihály honfitársunk Mikee Mykanic név alatt produkált egy igazán eredeti albumot.,más dolga nem lévén a hosszú téli estéken.
Bővebben...
 
Őrségváltás:

Őrségváltás:

Balaton Sound 2008 beszámoló

balatonsound1.jpg

A Magyarországi fesztiváltörténelemben még soha nem fordult elő az, hogy nyitás előtt ki kellett rakni a „Minden Jegy Elkelt”táblát. Idén, a második alkalommal megrendezett Balaton Sound Fesztivál esetében megtörtént. Szerencsére mi ott voltunk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL