Válassz témakört!

..Egyesületünk jogosult a ..személyi jövedelemadóból ..származó 1 % fogadására, ..köszönettel veszünk minden ..támogatást
fAdószámunk:
f18697328-1-13
Bankszámlaszámunk:
f10103829-47338400-01000006

 

A PATRIÓTA oldalai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Dabasi webkamera

Szent István tér

Fazekas remekek
a múlt századból

Kisgyerek Alapítvány TájházKisgyerek Alapítvány Tájház
Dabas, Lakos dr. u. 29.
www.tajhaz.eu

Nézze meg felülről!
Közélet
Elektromos nyűvek
villanyszamlakA hétköznapok apró örömei közé tartozik az ELMÜ számla megérkezése. A játékra nyitott elme a számlának álcázott logikai feladványt kézbe véve azonnal a megoldást, a magyarázatot és az értelmet keresi. Hamar fel kell adnia azonban.

Ennél áttekinthetetlenebb, érthetetlenebb dolog, mint az ELMÜ számla talán nem is létezne, ha a gázszámla nem lenne.

Vajon miért kell olyan formában elkészíteni a számlát, hogy egy egyszerű földi halandó azon ne tudjon eligazodni? De valószínűleg azért a sok okos magyar között akadt néhány, aki megértette a számlastruktúrát, az ő leigázásukra hozta létre az ELMÜ a második veretéses fokozatot, az eltérő típusú számlákat, abból is szám szerint legalább kilencet.

Ez a kilenc számla saját gyűjtés, egy éven belül ennyi féle különböző jogcímen jelentkezik az ELMÜ azért a kis pénzért.

Ha összeadnánk, hány órát töltünk el egy évben az ilyen szándékos vagy pusztán hagyomány alapú, túlburjánzó adminisztrációs logikai feladat megoldásával, biztos nagyon durva eredményt kapnánk. De inkább össze se adjuk. A második-harmadik megoldhatatlan számlafeladvány után már automatikusan nem foglalkozunk vele. Kikeressük a vastag betűs számot az oszlopsor alján – ha egyáltalán – és megyünk a postára befizetni az előnyomtatott és ez által vitathatatlan összeget tartalmazó csekket.

"Az ember életében az idő egy perc csupán, mivel az élet szakadatlan áramlás, az érzékelés villám az ég alján, a test a nyüvek tápláléka, a lélek örvény kavargása, a sors fenyegető, a hír csalóka.

Ami a testünk, az egyszóval a víz sodrásához hasonlatos, ami a lelkünk, az akár az álom meg a pára." – írta Marcus Aurélius valamikor az időszámítás szerint 160-170 környékén.

Ez az az üzenetet, amit az ELMÜ-isták nem értenek meg.


RN
 
Csak hogy tudjuk, honnan fúj a szél
Légnyomástérkép

 
Vas↔tüdő

Megkezdte áldásos tevékenységét az ERECO Dabason, kifizették az első pénzeket: a kézilabda csapat 6 millió forintot kapott. A dabasi csapatok erecós mezben küzdenek, a sportcsarnokban körben kifügesztett nagy méretű reklámok között a közönség a csapattal együtt szurkol az ERECO-nak is, meg a felfoghatatlan mennyiségű, különleges, esetenként sugárzó fémhulladéknak.

Molino

 

Tömegbázist építenek a szurkolókból (Szandhofer János alpolgármester a beruházás egyik fő támogatója, a kézilabda csapat vezetője)

 

Különös azonban, hogy a helyi népszavazás óta hivatalosan semmi nem történt. Akkor a polgármester úr azt a tájékoztatást adta, hogy a cég elkészít egy vizsgálati dokumentációt, amit augusztusban a dabasiak rendelkezésére bocsátanak, lássa meg mindenki, pontosan mi is telepszik ide, akkor még mindig kiderülhet, hogy vagy van hatása az egészségre,
Bővebben...
 
A hulladékbiznisz

Írta: Lengyel Gergely

Találóan nevezte dabasi szereplései során másodnyersanyagnak a hulladékok egy részét az Ereco alkalmazottja. Hiszen szemetünk valakinek értékes nyersanyag, valakinek hasznot termel, de vajon mi is jól járunk közben?

Bővebben...
 
Félretájékozató

Rövid beszámoló egy tájékoztató… elejéről

(utána kidobtak...)Az ERECO-ról szóló július 6-i népszavazás előtti utolsó, az Önkormányzat épületében július 3-án megtartott tájékoztatón Polgármester úr azt ígérte a választóknak, hogy erős civil kontroll fogja szavatolni a cég megnyugtató működését. Sőt, engem személy szerint ki is emelt, hogy helyem van az ellenőrzésben és bárki másnak, akit érdekel, hogy mi folyik a kerítéseken belül.


Ezek után nemrég tudomásomra jutott, hogy augusztus 28-án reggel 8 órakor a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatást tart a dabasi hulladéklerakót üzemeltető Remondis Kft és a szennyvíztisztító telepet működtető DAKÖV Kft. Mint kiderült, mindez a Lokálpatrióta képviselők által feltett kérdések megválaszolására jött létre.


Mivel a hulladéklerakó utcájában lakom, így közvetlenül érint a tevékenysége. Polgármester úr népszavazás előtti kijelentésén felbuzdulva, ellátogattam az összejövetelre.
Bővebben...
 
Rácz Nándor: Hat éves a Lokálpatrióta Egyesület
2002 augusztusa óta sok minden történt Dabason. Hogyan hatottunk mi ezekre a dolgokra, és hogyan hatottak ezek a dolgok ránk? Az élet nem csak siker, az elmúlt 6 év sok szomorúságot, bánatot és csalódást okozott – lokálpatrióta értelemben is. Mi lett volna, ha…? – szoktuk néha elképzelni. Mi lett volna, ha nincsenek a Patrióták, nincs Egyesület, és nincsenek önkormányzati képviselőink. Valahogy így néz ki a lista:
Bővebben...
 
FIDESZ kontra DAFI
A nép hangját nehéz félreérteni, de a DAFI-nak ezúttal sikerült. 
Bővebben...
 
Eredmény
A szavazók többsége elutasította a fémhulladék-feldolgozót

Összesen 2460 választópolgár adott le érvényes szavazatot, ami a választójoggal rendelkező dabasi polgárok összességének 18%-a.A választás érvényességéhez el kellett volna érni az 50%-ot.

A leadott szavazatok közül 1184 igen és 1276 nem szavazat volt:a beruházást a többség elutasította.
Bővebben...
 
Tisztelt Dabasiak!
A 2008. július 6-ára kiírt helyi népszavazással kapcsolatosan sajnos nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre.
Kérjük, ha Önnek vannak információi, ossza meg velünk. Ha kérdései vannak, legjobb tudásunk szerint válaszolunk.
Amennyiben egyetért az Egyesületünk által a fémhulladék-lerakó kapcsán folytatott tevékenységgel, kérjük támogatásával, közreműködésével, az általunk közölt információk továbbításával segítse a veszélyes üzem elleni harcot. Jelentkezését várjuk az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.
 
Szemét egy ügy

(Ahogy a dolgok állnak 2008. június 20-án.)

Kezdjük a legelején: Ez a probléma számunkra az április 28-i testületi ülésen vált ismertté, ott volt először napirenden. Mivel előtte már pletykákból hallottuk, hogy nagymennyiségű fémhulladékot akarna valaki Dabason az ERECO ledarálni, kíváncsian vártuk, hogy a napirendi pont tárgyalása során a polgármester úr milyen tájékoztatást ad.
A idekattintva megtekintheti bárki a testületi ülés videofelvételét, a polgármester úr úgy akarta megszavaztatni ezt a veszélyes üzemet, hogy egyetlen szóval sem utalt az egész beruházásra, pedig akkor már több mint egy éve ismert volt az ERECO letelepedési szándéka.
Bővebben...
 
A mérleg másik oldala
Miért teszi ki Kőszegi Zoltán polgármester az évi 517 000 tonnás kapacitású fémhulladék-feldolgozó és veszélyeshulladék-kezelő üzem dabasi letelepítésével a rövid és hosszú távon egyaránt ismeretlen egészségügyi hatásoknak a dabasi felnőtteket és gyerekeket, anélkül, hogy tájékoztatná őket pontosan mire készül?


Szerintem ezért:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL